Bedrijf

Overslagbedrijf Haven Born, afgekort tot OHB, is een onderdeel van Leenaerts Born. OHB is ontstaan uit de behoefte om onafhankelijk van anderen grond-, bouw- en afvalstoffen te kunnen overslaan en verwerken.

OHB heeft een eigen loskade, gelegen aan de Franciscushaven te Born. Hier kunnen wij schepen inladen en lossen tot 3000 ton.

Het op- en overslagerrein van OHB is ongeveer 35.000 m2 groot, waarvan ca.10.000 m2 vloeistofdicht is ingericht. Het terrein is voorzien van een spoeiinstallatie ter voorkoming van stofvorming. Met Legioblokken is het terrein flexibel ingedeeld in vakken. Dit alles maakt dat er een grote verscheidenheid aan materiaal op- en over- kan worden geslagen. Naast de gangbare grond- en bouwstoffen zoals zand, grind, menggranulaat, kolen etc.kunnen ook (ernstig) verontreinigde afvalstoffen worden ingenomen.

Uiteraard beschikken wij ook over geijkte weegbruggen. Deze hebben een capaciteit tot 70 ton.

Onze dagproductie wordt afgestemd op de vraag. Onze capaciteit in Born kunnen we altijd uitbreiden, doordat we de mogelijkheid hebben om uit te wijken naar een tweede haven.
Onze gecertificeerde ijkmeesters kunnen, indien gewenst, de schepen voor u in- en uitmeten.

Bedrijf